Байерн Мюнхен надви Волфсбург с 3:2, а веднага след двубоя наставникът на баварците - Ханзи Флик, хвърли бомбата, обявявайки, че напуска клуба след края на сезона. Новината се завъртя в медиите преди няколко седмици, а имена на негови бъдещи заместници също не липсваха. Сред всички се откроиха Юлиан Нагелсман, който в момента води РБ Лайпциг, както и бившият треньор на Ювентус - Масимилиано Алегри, който е без отбор вече почти две години.

Според "Билд" ръководителите на Байерн настояват Алегри да бъде назначен за наставник, но журналистът Фабрицио Романо твърди, че лидерът в Бундеслигата все още не се е свързал с италианеца. Напоследък на Апенините се говори, че петкратният шампион с Ювентус отново може да поеме "бианконерите", както и че вече е отказал оферта от Рома. 

От друга страна, Нагелсман отдавна е гласен за треньор на Байерн заради силното представяне на отборите, които ръководи. Именно "биковете" са основният преследвач на баварците в местното първенство през този сезон, а 33-годишният специалист е определян за един от най-обещаващите наставници в Европа.