Байерн успя да спре лошата серия от 4 мача без победа, помитайки безпомощният Байер Леверкузен с 4:0 насред "Алианц Арена" за старт на кръга в Бундеслигата. 

21 снимки

Домакините поведоха още с първата си голова възможност в мача. В 3-ата минута Мусиала напредна по десния фланг и подаде по земя към Сане в наказателното поле, той овладя и стреля през краката на защитник, за да отблележи за 1:0.

В 16-ата минута Байерн имаше нова добра възможност, след като получи нарушение пред наказателното поле. Кимих изпълни наказателния удар, но прати топката над вратата.

Две минути по-късно резултатът бе удвоен. Мусиала комбинира с Мюлер, който го изведе в наказателното поле, младокът стреля в близкия ъгъл на вратата и след не особено добра намеса на Храдецки топката се озова в мрежата зад гърба му за 2:0.

Първата опасност за гостите бе създадена от Муса Диаби в 34-ата минута, който отправи опасен шут от дистанция и Мануел Нойер за пръв път трябваше да се намесва решително. Гостите стояха все по-добре на терена и започнаха да създават все по-сериозни опасности. В 38-ата минута Андрих отправи хубав далечен изстрел, който мина на сантиметри над напречната греда.

Само минута по-късно обаче устремът на "аспирините" бе съсечен от ново попадение във вратата им. Мане получи пред наказателното поле, замахна, за да залъже защитник, след което с прецизен удар по земя намери долния десен ъгъл за 3:0.

И второто полувреме започна с натиск на Байерн. В 55-ата минута Лукаш Храдецки трябваше да прави две невероятни спасявания първо след удар на Мане, а след това и на Де Лихт.

Минута по-късно се стигна до сериозна съдийска грешка, която доведе до гол за мюнхенци. При борба за висока топка Де Лихт удари с глава Йонатан Та, който се строполи на земята в наказателното поле. Домакините се възползваха и отбелязаха гол, като именно падналият защитник покри засадата на Мане. Първоначално съдията зачете попадението, но след разглеждане с ВАР видя грешката си и отмени гола.

В 64-тата минута гостите стигнаха до най-доброто си положение в мача. Адли бе изведен на стрелкова позция и шутира от движение, но Мануел Нойер направи спасяване.

В 85-ата минута все пак мюнхенци добавиха четвърто попадение на сметката си. Храдецки се подхлъзна в опит да изрита топката и тя попадна в Томас Мюлер, за когото бе елементарно да я вкара във вратата за 4:0.