Шампионите на Германия от Байерн отбелязаха по най-добрия начин началото на бирения фестивал Октоберфест с победа 4:0 над Майнц в среща от 4-ия кръг на Бундеслигата и събра 9 точки, на 1 от изненадващия лидер Хановер.

Байерн не е инкасирал поражение по време на Октоберфест от 2010-а година насам и в нито един момент не изглеждаше притеснен срещу намиращите се на дъното гости. Ариен Робен откри резултата, след като отклони удар на Томас Мюлер, а след това добави още едно попадение преди Роберт Левандовски да отпразнува своя гол номер 100 в Бундеслигата. Левандовски добави още едно попадение през втората част и така беше оформено крайното 4:0.

Борусия Дортмунд и Хофенхайм също могат да съберат 10 точки, колкото има Хановер, ако спечелят неделните си мачове и ще свалят баварците 4-и.

Жером Боатенг стартира като титуляр за първи път през този сезон, след като се възстанови от контузия, но Франк Рибери беше на пейката, след като през седмицата реагира гневно на смяна в европейски мач. Майнц издържа до 11-ата минута, след което удар на Мюлер се отклони в Робен и подлъга вратаря Рене Адлер.

По-късно обаче различни медии записаха гола на Мюлер. В 23-ата минута Робен се разписа за 2:0, след като копна топката над вратаря след пас на Джошуа Кимих. Робен отиде на тъчлинията, за да се радва заедно с приятеля си Рибери.

Пет минути след началото на второто полувреме Левандовски завърши центриране на Мюлер и с глава и вкара гол номер 100, а в 77-ата минута се разписа още един път в своя мач номер 100 с екипа на баварците. Рибери получи 30 минути накрая на мача, но не успя да се разпише.