Ръководството на Байерн Мюнхен няма да пусне нападателя на тима Томас Мюлер да напусне клуба през януарския трансферен прозорец, въпреки че бившият германският национал не е доволен от липсата на игрово време през този сезон.

Медиите в Германия твърдят, че Мюлер е разочарован, че е изгубил титулярното си място в единайсеторката на баварците и е изразил желание да си тръгне от родния си клуб. 30-годишният футболист има десет мача за Байерн от началото на сезона, като половината са от резервната скамейка. 

В тези срещи Мюлер е отбелязал едва един гол. Ръководството на клуба обаче счита Мюлер за изключително важна част от отбора, не само заради футболните му качества, но и заради авторитета, който има сред съотборниците си. Според последните информации от Байерн дори ще предложат на Мюлер да подпише нов договор с клуба, тъй като настоящият изтича през лятото на 2021-ва година.

Томас Мюлер е осемкратен шампион на Германия с тима на Байерн, а с националния си отбор стана световен шампион през 2014-та година. В началото на тази година обаче селекционерът на Бундестима Йоаким Льов разкри, че повече няма да разчита на Мюлер и опитните защитници Жером Боатенг и Матс Хумелс. /БГНЕС