Европейският и световен клубен шампион Байерн Мюнхен е изненадващият нов фаворит за подписа на Лукас Васкес от Реал Мадрид, пише „AS“. 29-годишният испанец има договор с „лос бланкос“ само до края на сезона и спокойно може да преговаря с други клубове.

Смята си, че от Реал са провели разговор с крилото за удължаване на контракта му, като изданието описва срещите между двете страни като „положителни“, въпреки че окончателното споразумение все още е далеч.

Намерението на юношата на Реал винаги е било оставането му на „Сантиаго Бернабеу“, но тъй като клубът за момента не му предлага исканите от него условия, може да го подтикне да си търси ново предизвикателство.

Треньорът на тима Зинедин Зидан е почитател на играта на Васкес, но ръководството на тима предпочита да даде път на по-младите играчи като Родриго или Винисиус Жуниор, които според тях ще играят важна роля за бъдещето на клуба.

Един евентуален трансфер в Байерн Мюнхен ще се гледа като положителна стъпка за испанския национал. Васкес играе като дясно крило, но през този сезон Зидан го върна и на позицията десен бек, на която той се справя също толкова добре.

В момента обаче при „баварците“ Бенжамен Павар и Буна Сар играят на тази позиция. Васкес обаче може да замени Дъглас Коста в по-предни позиции, тъй като бразилецът ще се завърне в Ювентус, когато наемът му изтече в края на настоящия сезон.