Байерн Мюнхен съумя да мине през иглени уши, за да стигне до финала в турнира за Купата на Германия, след като пречупи като гост Вердер Бремен с 3:2. Срещата предложи доста драматични моменти, но в крайна сметка момчетата на Ковач са на финал.

Още в 10-ата минута Томас Мюлер пропусна да се разпише, но ударът му мина встрани от гредата. Шест минути по-късно бранител на домакините не позволи на топката да влезе в мрежата на Павленка.

Последва пропуск на Алкантара в 22-ата минута, като топката мина малко над напречната греда. 

Байерн откри резултата в 36-ата минута с попадение на Левандовски, който беше на точното място след като топката се удари от гредата след удар на Мюлер.

Коман пропусна да удвои преднината на Байерн в 48-ата минута на срещата, но Павленка беше на ниво и не позволи на топката да влети в мрежата. Байерн удвои в 63-ата минута на двубоя с попадение на Томас Мюлер. Шест минути по-късно Алкантара центрира, а топката нацели гредата на вратата на Павленка.

"Бременските музиканти" изравниха до 2:2 с две попадения в рамките на 2 минути. Осако получи пас от Рашица в 74-ата минута и върна надеждите на домакините, а веднага след изпълнението на центъра от Байерн, кълбото попадна в Рашица и той с отличен индивидуален пробив се разписа за 2:2.

В 80-ата минута от дузпа реализирана от Левандовски Байерн взе успеха, а нарушението на Гебре Селасие в наказателното поле срещу Коман беше доста спорно.

Левандовски нацели и гредата в края на мача, но в крайна сметка Байерн ликува и е на финал, където вече е РБ Лайпциг.