Байерн Мюнхен загуби гостуването си на Аугсбург с 1:0 и записа четвърти пореден мач без успех в Бундеслигата. Поражението беше достатъчен повод за появата на куп спекулации около бъдещето на треньора на шампионите Юлиан Нагелсман. От ръководството на клуба обявиха, че гласуват доверие на 35-годишния специалист. 

Това обаче може да се промени, твърди Bild. На "Алианц Арена" може да уволнят Нагелсман, ако резултатите на отбора не се подобрят в близко бъдеще. Байерн дори няма да плати неустойка на наставника заради наличието на "тайна" клауза в договора му. 

Изданието допълва, че шефовете на баварския гранд вече имат и фаворит за нов треньор. Това е доскорошният мениджър на Челси Томас Тухел. 

Нагелсман е начело на Байерн от миналото лято, когато беше привлечен от РБ Лайпциг. На "Алианц Арена" платиха близо 25 млн. евро, за да си осигурят услугите на младия специалист. В първия си сезон начело на отбора Нагелсман спечели Бундеслигата, но се провали в Шампионската лига, където германският хегемон отпадна на четвъртфиналите от Виляреал. 

Баварците ще се изправят срещу Байер Леверкузен у дома на 30 септември в първия си мач след паузата за мачовете на националните отбори.