Шампионът на Германия Байерн Мюнхен представи новата си екипировка за сезон 2017/18. Баварският колос връща феновете си към успешното десетилетие на 70-те години, когато отбора доминира на всички фронтове. Акцентът пък е за сезона от 1974 година, когато отборът триумфира у дома със сребърната Салатиера, както и на европейския връх в КЕШ. По пътя си към финала Байерн успява да елиминира ЦСКА с общ резултат 4:3 в двете срещи на четвъртфиналите.

За разлика от настоящия сезон, където баварците се състезават с червени фланелки и бели гащета, през следващата кампания клубът ще бъде облечен изцяло в червено, като фланелките ще имат тънки бели раета по вертикалата.

"Няма как да не се вдъхновяваш, когато играчи като Герд Мюлер, Карл-Хайц Румениге, Ули Хьонес и Франц Бекенбауер са носили подобни екипи в миналото", сподели нападателят на мюнхенци Томас Мюлер.

"Същински късметлия съм, че бях част от клуба в този период на историята и несъмнено ми харесва новия дизайн на екипите", пък сподели президентът на клуба Карл-Хайнц Румениге.

"Този екип символизира стартът на една велика ера. Тогава спечелихме за пръв път КЕШ, спечелихме и титли в Германия, а голяма част от отбора стана и Световен шампион през 1974 година. Новите екипи ще бъдат показани за пръв път този уикенд, когато завършва първенството в Бундеслигата. Байерн приема на "Алианц Арена" Фрайбург.