Годишният финансов оборот на германския шампион Байерн (Мюнхен) за сезон 2017/2018 е достигнал 657,4 милиона евро, почти с три процента повече от предходния сезон. Но пък нетната печалба на клуба е по-ниска, обявиха германските шампиони днес.

Байерн спечели шеста поредна шампионска титла през миналата кампания, но европейските успехи все още им се изплъзват, след като бяха спрени на полуфинал в Шампионската лига. И двата пъти Реал (Мадрид) се оказа непреодолима преграда за баварския колос.

Годишен оборот от 640 милиона за година по-рано и приходите преди налагане на лихви, данъци и амортизация в размер на 16,5 милиона в сравнение със 149 милиона от година по-рано очертават финансовите резултати на клуба. Нетната печалба също се е смъкнала до 29 милиона от 39 милиона преди това.

Румениге уточни, че финансовите постъпления в клуба идват по 10 различни начина, сред които продажба на Тв-права, приходи от наградни фондове, трансфери на играчи, продажби на артикули, билети.

"Байерн (Мюнхен) трябва да бъде много доволен от финансовите си резултати за сезон 2017/2018, заявява изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге в специално изявление.

"Отделно от спечелената шампионска титла в Бундеслигата и успешното ни представяне в Шампионската лига, тези цифри показват как наистина сме имали една успешна година и във финансово отношение, доволен е бившият нападател.

И през този сезон Байерн изглежда, че ще се справи с финансовите предизвикателства, въпреки не особено добрия старт в първенството, където изостават на 7 точки от лидера Борусия (Дортмунд).