Байерн Мюнхен се завърна на върха в Бундеслигата след минимален успех с 1:0 над Арминия Билефелд в мач, игран на „Алианц Арена”. По този начин „червените” се разписват вече в 60-и пореден мач от Бундеслигата преди големия мач срещу Борусия Дортмунд след няколко дни.

Байерн влезе в този мач загубил само веднъж срещу отбор от долната половина на таблицата от 2007-а година насам. Хората на Юлиан Нагелсман доминираха в ранните етапи от срещата, но не успяваха да поразят вратата на гостите от Билефелд. Томас Мюлер можеше да открие резултата, но не успя, а Стефан Ортега си заслужи заплатата след чудесен блок срещу Лерой Сане.

19 снимки

Шансовете продължиха да идват, а Ортега отново спря набег на Алфонсо Дейвис, за да се приберат двата отбора за почивка при нулево равенство.

Още в първите минути на второто полувреме Сане бе клинично близо да открие, но топката профуча встрани от вратата, за да дойде 71-ата минута, когато крилото стреля добре и порази вратата на гостите.

Това беше 102-ия гол за Байерн през календарната година, като по този начин тимът подобри рекорда на Кьолн, датиращ от 1977-а година.