Байерн Мюнхен победи с 3:1 Гройтер Фюрт като гост в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата. Головете вкараха Томас Мюлер (10), Йошуа Кимих (31) и Себастиан Гризбек (68-автогол), а почетното попадение за домакините реализира Седрик Итен (88). Почти цяло второ полувреме баварците играха с човек по-малко, след като Бенжамен Павар получи директен червен картон. Победата бе пета поредна за Байерн в Бундеслигата, след като отборът стартира сезона с равенство. 
 
Байерн влезе много агресивно в мача и още в 10-ата минута стигна до попадение. Алфонсо Дейвис напредна по лявото крило и центрира по земя, топката се отби от защитник и попадна в Томас Мюлер, който с помощта и на гредата вкара за 0:1.
 
Натискът на гостите доведе до втори гол в 31-ата минута. Лерой Сане върна удобна топка към Кимих пред наказателното поле и той с премерен удар прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата за 0:2.
 
Напречната греда спаси домакините от трети гол в 39-ата минута, когато Левандовски технично отклони топката след центриране от корнер. 
 
Три минути след почивката Бенжамен Павар влезе изключително грубо в краката на откъсващия се Юлиан Грийн и получи директен червен картон. Въпреки че останаха с 10 души, футболистите на Байерн поведоха с 3:0 в 68-ата минута, след като Себастиан Гризбек прати топката в собствената си  врата при разбъркване след корнер.
 
В 88-ата минута домакините стигнаха до почетно попадение. Хубаво центриране отдясно намери в наказателното поле Седрик Итен, който с глава отбеляза за 1:3.