Германският шампион Байерн Мюнхен разби с категоричното 4:0 гостуващия на „Алианц Арена“ тим на Хофенхайм в двубой от 9-ия кръг на германската Бундеслига. Серж Гнабри откри откри в 16-ата, а Роберт Левандовски удвои в 30-ата минута. През втората част Ерик Максим Чупо-Мотинг в 82-ата и Кингсли Коман в 87-ата минута оформиха крайния резултат.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

„Баварците“ поведоха в 16-ата минута след чудесна многоходова акция, която завърши с пас на Джамал Мусиала за Гнабри вдясно в наказателното поле, а германският национал реализира между краката на вратаря Оливър Бауман.

Звездата Левандовски удвои аванса на шампионите след точно половин час игра. Томас Мюлер се пребори добре за топката със защитник на гостите и комбинира с полския нападател, който отправи мощен удар пред дъгата на наказателното поле и не остави шансове на Бауман – 2:0.

До края на полувремето Левандовски имаше още два отлични шанса за попадение, но в първия случай стреля в аут, а при втория – Бауман спаси.

В началото на втората част Мисуала и Марсел Забицер опитаха удари от добра позиция, но и двамата бяха неточни в мерника си.

В 72-ата минута Жоржиньо Рютер имаше шанс да намали пасива на Хофенхайм, но ударът му премина малко над напречната греда.

Три минути след това и Коман можеше да отбележи, но ударът му също премина над вратата.

В 82-ата минута Чупо-Мотинг засече с глава центриране от корнер, но Бауман спаси в нов ъглов удар. След неговото изпълнение гостите не успяха да изчистят добре топката, която попадна на пътя на Чупо-Мотинг в наказателното поле, а камерунецът не сгреши отблизо – 3:0.

Две минути след това го на Корентен Толисо беше отменен заради засада на французина.

Крайният резултат бе оформен в 87-ата минута, когато Даю Упамекано даде превъзходен извеждащ пас от своята половина за Коман, който напредна, влезе отдясно в наказателното поле и завърши с хубав удар – 4:0.

С тази победа Байерн се завърна на върха с актив от 22 точки, докато Хофенхайм остава 10-и с 11 пункта. В следващия кръг „баварците“ гостуват на Унион Берлин, докато Хофе приема Херта.