Лошата серия за шампиона на Германия Байерн Мюнхен продължава. След като бе отстранен от Реал Мадрид в четвъртфиналите на Шампионската лига, сега възпитаниците на Карло Анчелоти направиха равенство с 13-ия в класирането Майнц 05, завършвайки при резултат 2:2 в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата.

Домакините откриха резултата още в 3-ата минута на срещата с гол на Боян Къркич. Нападателят успя да шутира отскочила топка в наказателното поле в средата на вратата, преодолявайки вратаря Яник Хут.

Баварците моментално натиснаха съперника и стигнаха до изравнителното попадение още в 16-ата минута. Франк Рибери се отличи със страхотен поглед на играта, центрирайки в наказателното поле към открилия се Ариен Робен, който хладнокръвно изпрати топката в долния десен ъгъл.

В 40-ата минута Йосуа Кимих спъна Йошинори Муто в наказателното поле, а съдията не се поколеба да отсъди нарушение и дузпа за домакините. Даниел Брозински не сгреши от бялата точка и даде преднина на Майнц 05 с 2:1 преди полувремето.

И през втората част баварците отново бяха по-активни на терена. В 54-ата минута обаче отново Къркич достигна до добра възможност да утрои за домакините. Той си спечели пространство и отправи силен удар по тревата, но право в ръцете на Свен Улрайх.

Левандовски имаше възможност да изравни в 68-ата минута. След центриране на Робен, полякът успя да засече топката с глава, но Хут отново спаси.  

Натискът на Байерн даде резултат в 73-ата минута. Робен подаде към Тиаго Алкантара, който пое по перфектен начин и нанесе страхотен удар извън наказателното поле към долния ляв ъгъл, който рикошира от гредата и се спря в мрежата. Така двата тима завършиха при резултат 2:2.

С поделените по 1 точка Байерн остава лидер в класирането със 70 точки, а Майнц 05 се изкачи на 13-ата позиция с 30.

Вижте и други резултати от 30-ия кръг на Бундеслигата:

Айнтрахт Франкфурт - Аугсбург - 3:1

Инголщад - Вердер Бремен - 2:4

Хамбургер - Дармщад  - 1:2

Херта Берлин - Волфсбург - 1:0