Байерн Мюнхен постигна трудна победа с 1:0 като гост на Айнтрахт Франкфурт в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Артуро Видал в 20-ата минута реализира единствения гол в мача, който определено можеше да се развие и по друг начин на фона на показаното на терена. В големи части от двубоя Айнтрахт бе по-активният отбор. Домакините обаче не успяха да реализират докато баварците го направиха при единствения си удар в очертанията на противниковата врата.

Колосът от Мюнхен определено не впечатли с изявите си, но пък си тръгна от Франкфурт с трите точки, с които допълнително увеличи преднината си в класирането. Вторият РБ Лайпциг завърши 2:2 като домакин на Майнц и вече изостава с 6 точки.

Куриозен момент имаше през второто полувремето, когато съдията Харм Осмерс даде червен картон на Мариус Волф за нарушение отзад срещу Хамес Родригес. Реферът обаче промени решението си след използване на видео повторение и върна Волф на терена, давайки му само жълт картон.

Другото много любопитно в двубоя бе свързано с вратаря на Байерн. Заради контузия на Свен Улрайх, който е №1 за баварците в отсъствието на трайно контузения Мануел Нойер, под рамките на вратата застана Том Щарке. През лятото Щарке сложи край на кариерата си, но бе върнат на пожар след травмата на Нойер, а сега отбеляза и официалното си завръщане на терена със „суха мрежа”. 36-годишният страж показа, че не е забравил как се пази и на няколко пъти отчая играчите на Айнтрахт с рефлекса си.

Той трябваше да се намесва още в 6-ата минута след опасен изстрел от пряк свободен удар на Анте Ребич.Единственият гол падна в 20-ата минута, когато Йосуа Кимих центрира дълбоко зад отбраната на съперника. Там сам бе оставен Артуро Видал и чилиецът с глава реализира за 1:0.

Кингсли Коман бе близо до втори гол в 28-ата минута, но изстрелът му с глава мина покрай вратата. През втората част головите възможности бяха рядкост, Айнтрахт опита да се добере до изравнителен гол, но така и не успя.

В класирането тимът от Франкфурт е на девето място с 22 точки.