Байерн Мюнхен отново може да разчита на Серж Гнабри, след като поредният тест на нападателя на германския национален отбор за коронавирус е отрицателен.

Гнабри беше тестван положително във вторник и беше изолиран под карантина у дома. От Байерн обясниха, че футболистът се е чувствал добре, без симптоми и след това във всеки един ден е бил тестван, като резултатът е бил отрицателен. Така е било до събота и неделя, когато при поредните тестове, отново е бил с отрицателен тест.

"Здравният отдел на ФК Байерн Мюнхен приема, че положителният тест миналия вторник е бил фалшив или взет неправилно и смята да вдигне забраната му за тренировки. След поредица от негативни PCR-тестове, клубът реши да прекрати изолацията му и да го върне къв тренировките на тима, се казва в съобщение на страницата.

Гнабри пропусна победата с 4:0 над Атлетико (Мадрид) в сряда при началото на Шампионската лига, както и съботния успех с 5:0 над Айнтрахт (Франкфурт) в първенството на страната. До момента той е записал четири мача в първенството и хеттрик при 8:0 над Шалке 04 в 1-ия кръг.

От днес той се присъединява към отбора и ще пътува за Москва, където утре баварците играят срещу Локомотив във 2-ия кръг от груповата фаза.