Байерн Мюнхен разгроми с 4:0 Майнц 05 в двубой от осминафиналите за Купата на Германия. Жоао Кансело направи силен дебют за баварците, като се отчете с асистенция за гола на Ерик Максим Чупо-Мотинг, който откри резултата в 17-ата минута. До почивката Джамал Мусиала и Льорой Сане решиха срещата в полза на гранда от Мюнхен, а резервата Алфонсо Дейвис сложи точка на спора в 84-ата минута.

Байерн беше в доста колеблива форма през последните седмици и записа три поредни равенства в Бундеслигата, които стопиха преднината му на върха само на 1 точка. Майнц натрупа самочувствие през уикенда, когато разгроми Бохум с 5:2, но днес не успя да поднесе сензация срещу хегемона в германския футбол.

18 снимки

Гостите излязоха пределно мотивирани не само заради неубедителните си резултати през 2023 година, но и защото загубиха предишните си две визити в Майнц. Първият шанс се откри пред Чупо-Мотинг след центриране на Мюлер, а после и Сане стреля покрай вратата от добра позиция. Грешка в защитата на Байерн можеше да доведе до изненадващо попадение за Майнц, но Аймен Баркок не уцели добре топката и я прати високо в аут.

В 10-ата минута Коман овладя дълго подаване и опита да се разпише от малък ъгъл, но Дамен изби с крак. Надмощието на Байерн продължи и в 18-ата минута крепостта на домакините падна. Кансело умело задържа топката и отправи перфектно центриране към Чупо-Мотинг, който много технично откри резултата. Скоро след гола Чупо-Мотинг отново влезе опасно в наказателното поле, но атаката не завърши с изстрел. 

Преднината успокои футболистите на Нагелсман и те с лекота изскачаха на голови позиции. В 30-ата минута Мюлер елегантно овладя овладя топката и подаде на Мусиала, а той безпроблемно я насочи в мрежата. не след дълго Кимих уцели гредата, а Павар беше неточен при добавката. Малко преди края на полувремето Чупо-Мотинг показа отлична ориентация с гръб към вратата и изведе зад защитата Сане, а за него остана отблизо да направи резултата класически.

Бо Свенсон прдприе две смени на почивката. Той извади от игра Аарон Мартин и Леандро Барейро, а техните места заеха Александер Хак и Жае-Сун Лий. Домакините се опитаха да са по-активни на старта на второто полувреме, но имаха късмет, че Мюлер не заби четвърти гол във вратата им. Капитанът на Байерн стреля по тревата, но резервата Хак спря топката малко пред голлинията. 

В 60-ата минута Антони Каси отправи фалцов удар, който мина на сантиметри от гредата. Малко след това дойде и първият точен изстрел на Майнц, но Айорк не затрудни Зомер. В средата на втората част в игра за Байерн влязоха Райън Гравенберх и Дейли Блинд. Баварците видимо намалиха темпото и вече разчитаха само на контраатаки. При една от тях Хак беше на път да сгреши фатално, но Дамен излезе навреме и изчисти.

Четвърт час преди края появилият се вместо Кансело Алфонсо Дейвис демонстрира скоростта си и потърси пас към Чупо-Мотинг, но Дамен внимаваше. Стражът на Майнц се намеси и при коварен изстрел на Гравенберх. В 84-ата минута Кимих центрира и Алфонсо Дейвис отбеляза едно от малкото си попадения с глава, оформяйки изразителната победа на Байерн. В заключителните минути от редовното време Александер Хак получи червен картон и Майнц завърши в намален състав.