Отборът на Байерн Мюнхен спечели демонстративния турнир Телеком Къп пред началото на втория полусезон в Бундеслигата. Баварците надиграха с дузпи последователно домакина на надпреварата Фортуна Дюселдорф и Борусия Мьонхенгладбах (Борусия победи по-рано Херта с 1:0 след гол на Торган Азар). В решителния двубой между Байерн и Гладбах при дузпите, шампионите бяха тези, които запазиха хладнокръвие.

След пропуските на Сандро Вагнер за мюнхенци и Патрик Херман за Борусия, Денис Закария от Гладбах уцели гредата, а Матс Хумелс донесе успеха на тима на Нико Ковач. Дебют в мача за баварския отбор направи подписалият с клуба канадски тийнейджър Алфонсо Дейвис, който се присъедини от играещия в Мейджър Лийг Сокър Ванкувър Уайткепс.

Байерн се намира на втора позиция в таблицата, на шест точки от лидера Борусия Дортмунд, и се изправя срещу Хофенхайм като гост в първия си двубой от втория полусезон в петък, а Гладбах играе с Байер Леверкузен в събота. В мача за трето място Фортуна Дюселдорф победи Херта с 3:1, като две попадения за успеха отбеляза нападателят Марвин Дукш.