Нападателят на Ливърпул Садио Мане е основната трансферна цел на Байерн за лятото, информират Bild и Sport1. Сенегалецът има договор с „червените” до юни 2023 година и все още не го е подновил. Това даде надежди на баварците, че ще успеят да го убедят да дойде на „Алианц Арена”.

30-годишният африканец е желан за заместник на Роберт Левандовски. Шефовете на Байерн и основно Хасан Салихамиджич са засилили усилията си по привличането на сенегалеца, след като Левандовски е обявил пред ръководството, че няма да поднови договора си.

Баварците планират да продадат полската си звезда за около 40 млн. евро, като смятат, че сумата ще им е достатъчна, за да си осигурят Мане.

Още през миналата седмица Салихамиджич е провел среща с агента на нападателя на Ливърпул Бьор Беценер в Майорка, като двамата са дискутирали и друг футболист, представляван от импресариото. Става дума за Конрад Лаймер от РБ Лайпциг. От „Алианц Арена” в последните са заявили пред представители на Садио Мане твърдото си желание да го привлекат.

Наставникът на Байерн Юлиан Нагелсман също е дал съгласието си за трансфера.