Байерн Мюнхен победи с 4:0 Грасхопър в контрола, играна на тренировъчната база на баварците. Головете вкараха Майкъл Олисе (12), Хари Кейн (47), Матис Тел (68) и Томас Мюлер (90+1). Преди няколко дни германският гранд спечели със същия резултат при гостуването си на Улм за Купата на Германия.
 
Любопитното е, че в днешната среща участие взе спряганият за напускане Леон Горетцка, който игра в непривична роля като централен защитник и партнираше на Ерик Дайър. Футболистът е готов да си тръгне от „Алианц Арена“ само при трансфер в Барселона, Ливърпул или Реал Мадрид. В момента няколко клуба от МЛС на САЩ и Канада се интересуват от играча. Горецка изигра 30 мача за Байерн в Бундеслигата през миналия сезон, като отбеляза 6 гола и даде 9 асистенции. Договорът на германеца с клуба е до края на сезон 2025/26.
 
Почивка в контролата с Грасхопър получиха Мануел Нойер и Джамал Мусиала. Отново много добро впечатление направи новото попълнение Майкъл Олисе, който в 12-ата минута се разписа с бомбен удар с левия крак след пробив на Адам Азну и лошо изчистване на защитник на Грасхопър. Френското крило бе близо до второ попадение шест минути по-късно, но нацели страничния стълб на швейцарците. В началото на втората част Хари Кейн удвои аванса на баварците след асистенция отново на Азну и направи 2:0.
 
В 62-ата минута Компани смени всички полеви играчи на Байерн, като десет нови футболисти се появиха в игра. Така шест минути по-късно се стигна до комбинация между Йосуа Кимих, който намери с дълго подаване Матис Тел. Младият французин проби и се разписа с красив изстрел от границата на наказателното поле. Крайното 4:0 оформи Томас Мюлер в последните секунди на двубоя, като ветеранът се разписа на два пъти и срещу Улм.
 
Байерн започва сезона в Бундеслигата в неделя с гостуване на Волфсбург.