Байерн Мюнхен стартира предсезонна подготовка под ръководството на Карло Анчелоти, който не отхвърли вероятността баварците да направят голям трансфер през следващите седмици.

Световните шампиони Томас Мюлер и Матс Хумелс се включиха в първата тренировка, но други, като Джошуа Кимих и Артуро Видал, отсъстваха заради участието си на турнира за купата на конфедерациите или европейското първенство за младежи.

На откритото занимание не се появиха четирите нови попълнения Никлас Зюле и Себастиан Руди, Серж Гнабри и Корентин Толисо, който беше привлечен за рекордните за Германия 41.5 милиона евро от Лион.

"Толисо е отличен халф. Той има много добро позициониране и перфектно подаване. Сигурен съм, че ще подсили отбора. Ако се появи добра възможност, можем да привлечем и още играчи, но няма да харчим луди пари. Към момента съм доволен от състава, защото се подсилихме с четирима добри футболисти", каза треньорът. Относно спекулациите за трансфер на Алексис Санчес от Арсенал, Анчелоти заяви:

"Алексис е много добър футболист, но не е единственият такъв в света". Първият мач на Байерн за първенството е на 18-и август срещу Байер Леверкузен.