Германската футболна легенда Франц Бекенбауер поздрави Юрген Клоп за успехите, които постига с Ливърпул и по-специално спечелената Шампионска лига и изрази надежда, че един ден той ще напусне “Анфийлд”, за да тренира Байерн.

"Не искам от него нищо повече от това, един ден да дойде и да работи за Байерн, заяви 73-годишният Бекенбауер пред вестник “Билд”. Това ще бъде една добра стъпка, защото Клоп е един от най-добрите треньори в света.

"Когато работеше в Бундеслигата, Клоп просто даде ново лице на футбола в Германия", допълни Бекенбауер и обясни какво е направил треньорът при началото на работата си в Дортмунд.

Бившият треньор на националния отбор и Световен шампион вече изрази интереса на клуба от Мюнхен към кроп през март тази година. Клоп отговори в медиите, че интересът към него го приема като награда да постигнатото, но Ливърпул е добро място за него и той се надява да остане колкото се може повече време.

Клоп е треньор на Ливърпул от 2015-а година. Преди това 41-годишният бивш дефанзивен халф е ръководил Майнц, с който е свързан най-здраво, и Борусия (Дортмунд).