Бившият голмайстор на Байер Левекузен Димитър Бербатов е нетърпелив да види сблъсъка между двама от най-добрите нападатели в германския футбол - Роберт Левандовски и Ерлинг Халанд. Опитният поляк и талантливият норвежец се изправят един срещу друг тази вечер на "Сигнал Идуна Парк" в поредното издание на "Дер Класикер", което може да се окаже решаващо в битката за титлата в Бундеслигата. 

"Като човек, който наблюдава нападателите, не мога да оспорвам, че Халанд е на правилния път, водещ към величието. Но Левандовски е там от 10 години. Той вкарва голове, прави асистенции и играе точно така, както трябва да го прави един нападател. Той е най-добрият нападател в Европа. Халанд все още е далеч от това да му отмъкне короната, но е на верния път. При Левандовски не са само головете. Той има дарба, която се изразява в движението му, позиционирането, пространството, което открива, връзката със съотборниците му. В него няма никакъв егоизъм. За мен той е като Хари Кейн. Двамата са "деветки", които могат и да се отдръпнат и да оставят на свой съотборник възможността да се разпише, но в крайна сметка попаденията, които те отбелязват, са черешката на тортата. Специалисти са в това. Той вкарва по 40 гола почти всяка година, така че кой може да спори. Винаги е неудобно да се изправиш срещу бившия си отбор, но в неговия случай това притеснение отдавна е изчезнало.Той е легенда на Байерн Мюнхен. За него това е дерби. Дортмунд е в миналото му", споделя той.

"Ако Байерн победи, това вероятно ще означава край на първенството. Ако Дортмунд спечели, ще е още по-интересно. Мачът е 50/50, защото ще се играе пред празни трибуни. Байерн е достатъчно опитен отбор, който знае как да победи дори когато играе лошо. Надявам се обаче Борусия да спечели, за да направи нещата интересни до самия край на сезона. Те имат шанс, тъй като играят достатъчно уверено", добави българинът за колонката си в betfair.