Легендата на Байерн Мюнхен - Лотар Матеус, не спести критиките към представянето на отбора на старта на Бундеслигата. Баварският тим спечели с 3:2 каго гост на Волфсбург, но остави противоречиви впечатления. 
 
"Защитата е и остава ахилесовата пета на Байерн. Матайс де Лихт беше продаден, въпреки че беше най-стабилният защитник през последните две години. Той беше лидерът на отбраната. Сега Байерн отново търси наследник на Дейвид Алаба. 
 
Двамата централни бранители Ким Мин-Дже и Дайо Упамекано направиха груби грешки, които трябва да бъдат анализирани. И  играчите знаят, че защитата им е разклатена още от миналия сезон. Пак подчертавам - защо бе нужно да бъде продаван най-добрият защитник в отбора.
 
Не е възможно Ким да играе така, както го правеше в Наполи. Те играеха по много по-различен начин в защита, отколкото го прави Байерн. Не искам да обиждам Ким, но той просто не съчетава ясната, бърза игра с пасове с известна сигурност, която е необходима отзад. Това не ми хареса в него от самото начало. Топката подскача при него. Това не е, което очаквам на най-високо ниво, това не е Байерн. Освен това в момента той не притежава борбеността, която имаше в Наполи.
 
Въпреки проблемите в защита, не бих привлякъл Йонатан Та или с някой друг нов централен защитник. С Ким, Упамекано, Ерик Дайър, Хироки Ито и Йосип Станишич  Байерн разполага с петима играчи, които могат да играят на тази позиция. Ако сега привлекат още един, те ще имат твърде много за тази позиция”, коментира пред Sky Germany Матеус.