Европейският шампион Байерн Мюнхен трябва да защити всички титли, които спечели през 2020 година, това смята централният защитник Жером Боатенг. „Баварците“ взеха требъл, след като спечелиха Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионска лига.

Бранителят вярва, че отборът може да повтори постижението на Реал Мадрид, който спечели ШЛ в три поредни години - между 2016 и 2018 година.

„Защо да не изградим една нова ера в Шампионската лига с младия състав, който имаме?. Няма да ни бъде лесно, но с изключение на 2019 година винаги успяваме да стигнем далеч в турнира в последните години. Не смятам, че има много отбори, които могат да се похвалят с качеството, което ние имаме", каза Боатенг пред „Kicker“.

Според опитния бранител Ливърпул, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Барселона и евентуално Ювентус могат да бъдат единствените препятствия на пътя на „баварската машина".

„Надявам се да мога да остана на терена максимално дълго време. След края на кариерата ми обаче не смятам да ставам треньор. Това е по-стресиращо дори от това да си футболист. Иска ми се да мога да прекарвам повече време със семейството ми", сподели още световният шампион с Германия от 2014 година.

Боатенг също така е отворен за удължаването на престоя си в Байерн, но не изключва и бъдещ трансфер в американската МЛС, тъй като той има амбиции да изживее „друга култура". 32-годишният бранител има договор с „бавраците“ до края на този сезон.

„Мога да си го представя [б.р - подписване на нова договор]. Децата ми се чувстват като у дома си. С Ханзи Флик като треньор и този отбор е много забавно. В крайна сметка се радвам, че все още съм с Байерн. Наслаждавам се отново на футбола… Обичам да научавам нови неща и не винаги трябва да съм на едно и също място. САЩ, Азия или дори друга европейска държава, може да пробвам нова култура", заяви той.