Според ексклузивна информация в Германия уволнението на старши треньора на Байерн Нико Ковач е абсолютно сигурно, дори и при положение, че отборът спечели дубъл.

Според Spox и Goal дори триумф в първенството и Купата няма да промени решението на ръководството на клуба. Шефовете до момента отричат подобно нещо, но в същото време категорично отказват да дадат гаранции за оставането на хърватския специалист.

В същото време за топ фаворит за престижния пост се счита бившият капитан на баварците Марк ван Бомел, който оставя отлични впечатления с работата си в ПСВ Айндховен. Другият вариант е треньорът на Аякс Ерик тен Хаг. Той е добре познат в Мюнхен, където преди няколко години водеше втория тим на клуба.

Според информацията решението за Ковач е крайно и нищо не би могло да го промени, макар че в събота хърватинът може да се превърне в едва втория в историята на клуба, печелил титлата като играч и треньор след Франц Бекенбауер.

Проблемът при Ковач е не само, че няма доверието на шефовете, а и на голяма част от футболистите. Изявите играчи като Хамес Родригес, Жером Боатенг и Франк Рибери, които Ковач пренебрегва, от доста време не поддържат никаква комуникация с треньора. Смята се, че в последно време и доскорошният защитник на треньора Йосуа Кимих си е променил мнението.

Играчите са обединени в мнението, че тренировките на Ковач са прекалено еднотипни и не водят до развитие на играчите, а освен това те се съмняват в тактическите способности на хърватина.

Това може би се видя най-ясно в Шампионска лига, където Байерн постигна добър резултат 0:0 в гостуването на Ливърпул, но след това у дома игра прекалено дефанзивно и загуби с 1:3.