Ръководството на Борусия Дортмунд отмени продажбата на билети за съботния мач срещу Байерн Мюнхен заради напрегнатата ситуация с COVID-19 в Германия, съобщи клубът от Бундеслигата. Германия се бори да овладее четвъртата вълна от пандемията на коронавирус, най-големият брой смъртни случаи от средата на февруари е отчетен днес (446), като общият брой нарасна до 101 790.

"Поради текущата ситуация с COVID-19 в Германия, Борусия Дортмунд отменя предварителната продажба на билети за сблъсъка на върха на таблицата в Бундеслигата срещу Байерн Мюнхен в събота", се казва в изявление на ръководството.

"Тези, които са закупили билети, ще получат парите си обратно. Всичките 67 000 билета, които бяха налични... вече бяха разпродадени преди няколко дни.

В момента обаче се очаква да бъде намален капацитета на зрителите по трибуните. Окончателното решение ще бъде обявено в следващите дни.

Правителството на Германия ще реши в четвъртък дали всички мачове от Бундеслигата да се играят на празни стадиони.

Премиерът на южната провинция Бавария призова мачовете да продължат без фенове. Той също така каза, че ако е необходимо, Бавария - дом на Байерн - ще въведе забрана за зрители, ако тази мярка не бъде приложена в цялата страна.

Клубовете в Германия играха на празни стадиони миналата година, когато мачовете бяха подновени след спиране поради пандемията.

Борусия Дортмунд е втори в първенството с 30 точки след 13 мача, на една точка зад лидера Байерн.