Спортният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге вярва, че възобновяването на футболните първенства е необходимо както от спортна, така и от икономическа гледна точка. 

getty images
37 снимки

В Германия клубовете постепенно се завръщат към форми на тренировки, спазвайки правилата за социално дистанциране. В лагера на "баварците" се надяват, че скоро ще могат да се завърнат и към тренироки на пълни обороти. 

Румениге сподели, че дейността на клубовете през последните 10 години ги е поставило в ситуация, където счетовдните книги не значат нищо, ако притоците от пари не текат постоянно.

"За момента тренираме, спазвайки всички медицински протоколи. Надяваме се, че бихме могли да подновим шампионата на 9-ти май, но както в Италия, ще решим това в рамките на германския футболен съюз", започна той.

"Трябва да възобновим шампионатите по две причини. От една страна спортната, която включва разпределение на местата за евротурнирите, титлата, както и местата за изпадащи. От друга страна стои и икономическият въпрос. Приходите от телевизионните права имат сериозно значение за финансите на клубовете". 

"Ситуацията в момента е показателна за посоката, в която футболът се движи през последните 10 години - постоянно вземане на рискове, живеене извън възможностите си и надуване на цените. Счетоводните книги няма да те спасят в такива моменти, а единствено самите пари", завърши босът на Байерн.