Почетният президент на Байерн Карл-Хайнц Румениге разкритикува тенденциите във света на футбола да се вдигат все повече и повече заплатите на играчите. Той даде трансфера на Антоан Гризман в Барселона като пример.

Самият германец обясни, че това, което го тревожи повече, отколкото големите трансферни суми, плащани между клубовете, са размерите на нетните възнаграждения за футболистите.

„Пазарът много се промени през последните години. Проблемът не е толкова във факта, че трансфери в размер на 100 милиона вече се превърнаха в ежедневие. Притеснителни са заплатите, които се плащат в Испания, Англия и Италия. Тенденцията е към заплащането на все по-големи нетни възнаграждения“, коментира Румениге.

„Например Гризман ще получава нетна заплата в размер на над 10 милиона евро. Това трябва да бъде умножено по 2, защото клубът носи отговорност за плащането на данъци“.

„Байерн няма да участва в подобни лудости“, завърши шефът на „баварците“, облягайки се на политиката на Байерн, според която най-високо платените играчи в отбора вземат по 15 милиона евро брутно.