Байерн Мюнхен U19, ръководен от българския треньор Петър Гайдаров, започна подготовка за новия сезон с две престижни победи в контроли. Баварците се наложиха с 2:0 над връстниците си от Борусия Дортмунд и с 6:0 над Ливърпул. 

Точни за успеха над "жълто-черните" бяха Юсеф Насрауе и Фелипе Чавес. 

Тим Биндер и Юсеф Насрауе вкараха два гола през първото полувреме срещу английския клуб, а през втората част се разписаха Фелипе Чавес, отново Биндер, Джейсън Екл и Сеий Уилсън. 

"Миналата събота победихме Борусия Дортмунд с 2:0. Въпреки високите температури, видяхме мач с максимална интензивност, в който играта постоянно беше в двете посоки. През първото полувреме успяхме да покажем повече доминация, а през втората част увеличихме натиска и заслужено спечелихме", каза Гайдаров пред официалната страница на Кампуса на Байерн. 

33-годишният треньор коментира и успеха над Ливърпул. "Доминирахме в мача от самото начало. Въпреки явното ни превъзходство, ни липсваше прецизност в последната третина. С напредването на второто полувреме започнахме да играем все по-решително. Крайният резултат беше оправдан и в това отношение. Особено радващо е, че през последните седмици работихме интензивно върху защитата си и успяхме да спечелим и двата мача без да допуснем гол". 

Петър Гайдаров пое формацията на Байерн до 19 години през това лято, като преди това водеше отборът до 17 години. През новия сезон неговият тим ще участв и в Младежката Шампионска лига.