През лятото Чаби Алонсо сложи край на своята кариера, но това по никакъв начин не го е отделило от футбола: "Все още изглежда малко нереално. Но съм свързан с футбола", сподели испанецът в интервю за "Sport Bild".

В него той говори за причините за уволнението на Карло Анчелоти начело на оследния му клуб Байерн и за положителното развитие под ръководството на Юп Хайнкес.

"С него (Анчелоти) спечелих шампионата. И това в първата година, в която трябваше да се запознае с германския футбол и с философията на Байерн. Защо след това през лятото имаше лош старт, не мога да спекулирам", заяви Алонсо.

"Изглежда, че той (Хайнкес) повлия добре на клуба. С него в рамките на най-кратко време нещата се промениха радикално. Усеща се новата атмосфера и се вижда по израженията на играчите. Целият отбор изглежда заедно."

Алонсо бе помолен и да направи сравнение между Анчелоти и предишния си треньор в Байерн Пеп Гуардиола: "Пеп и Карло са напълно различни като характери. Но животът на футболен професионалист не е по-различен от живота на работник във фабрика. Постоянно трябва да се приспособяваш към нови методи."