Германският хегемон Байерн Мюнхен се абстрахира от нажежената обставка в последните дни покрай Суперлигата и надви с 2:0 Байер Леверузен в мач от междинния 30-ти кръг в Бундеслигата. Баварците спечелиха трите точки с лекота след голове на Ерик Максим Чупо-Мотинг и Йошуа Кимих още в първия четвърт час. По този начин възпитаниците на Ханзи Флик са все по-близо до поредната си титла, след като по-рано днес преследвачът им РБ Лайпциг отстъпи с 1:2 от Кьолн.

Натискът на домакините от първите минути принуди гостите да се приберат дълбоко в своята половина. При една от редките атаки на "аспирините" Патрик Шик поиска наказателен удар, но повторенията показаха, че е бил изпреварен от Мануел Нойер.

В 7-ата минута резултатът бе открит от Чупо-Мотинг. Атаката започна с хубаво подаване на Дейвид Алаба към Томас Мюлер, но Лукас Храдецки спаси. Топката стигна до Чупо-Мотинг и след рикошет в Свен Бендер се спря в мрежата.

Коман направи сериозен пропуск след пробив в 11-ата минута, а две минути по-късно Байерн вкара втори гол. Грешка на Синкгравен позволи на Кимих да шутира необезпокояван и той не сгреши.

Отбраната на Байер изнемогвааше, но Храдецки се блесна с няколко отлични спасявания. В атака Байер действаше плахо и не създаде нищо интересно пред вратата на Нойер.

Влизането на Карим Белараби и Флориан Виртц до някаква степен оживи играта на състава от Леверкузен, а и Байерн намали темпото.

В други срещи от 30-ия кръг Арминия Билефенд спечели с 1:0 над Шалке 04 чрез гол на Фабиан Клос в 50-ата минута, а Айнтрахт Франкфурт се справи с Аугсбург с 2:0 като домакин. Точни бяха Мартин Хинтерегер в 37-ата минута и Андре Силва в 58-ата.