Младата звезда на Байерн Мюнхен Александър Павлович е научил за повиквателната си в националния отбор на Германия за Евро 2024 чрез текстово съобщение, докато седи в гореща вана.

"Разбрах за номинацията си сутринта чрез съобщение по WhatsApp от националния треньор Юлиан Нагелсман докато релаксирах в джакузито", заяви 20-годишният футболист за германския вестник "Билд".

"Сърцето ми веднага се разтуптя. Бях наистина щастлив и веднага се обадих на семейството и агентите ми. Това определено бе едно от най-добрите съобщения, които съм получавал в живота си", каза още роденият в Мюнхен Павлович.

Той направи забележителен дебютен сезон при професионалистите след като в началото на състезателната година все още играеше за втория отбор на Байерн Мюнхен в регионалната лига на провинция Бавария. По-късно получи шансове да се докаже в първия състав на Байерн и дори бе титуляр в полуфиналния мач-реванш срещу Реал Мадрид в Шампионската лига.

"Винаги съм мечтал за него подобно, когато бях малък - да играя на "Сантяго Бернабеу" с Байерн Мюнхен среку Реал Мадрид. Беше невероятно", коментира Александър Павлович. / БТА