Английският национал Деклан Райс е основен приоритет в селекцията на Байерн Мюнхен, пише "Спорт1". 24-годишният дефанзивен халф ще струва на клуба над 100 млн. евро, като почетният президент Ули Хьонес е дал съгласието си сумата да бъде платена, добавя Флориан Плетенберг. 

Треньорът на баварците Томас Тухел вече е провел разговор с футболиста, който е отворен към трансфер на "Алианц Арена". Специалистът много държи отборът му да бъде подсилен с играч, който да действа пред защитата, а по този начин Йозуа Кимих ще може да получи по-свободна роля в средата на терена. 

Интерес към Деклан Райс има и от страна на Арсенал, но шансовете на Байерн се оценяват като "добри". Преди две седмици Тухел, Марко Непе и Хасан Салихамиджич са имали срещата с бащата на Райс, който е и негов агент, в Лондон. Разговорите между двете страни са били ползотворни. 

В Германия са на мнение още, че фаворит за нов нападател на "Алианц Арена" вече е Душан Влахович. Сърбинът не бе желан от Салихамиджич, но босненецът бе уволнен. Нападателят на Ювентус обаче вече е предпочитана опция от ръководството пред Рандал Коло Муани от Айнтрахт. Освен това Влахович би бил и по-евтин от французина.