Двама от най-важните футболисти в отбора на Борусия Дортмунд - Матс Хумелс и Аксел Витцел, са готови и ще бъдат на разположение за утрешното дерби с Байерн,  което ще сложи началото на 28-ия кръг на Бундеслигата.

Отборът от Рурската област се надява, че ще скъси дистанцията от водача и ще остане в битката за шампионската титла, тъй като в момента е догонващ, на 4 точки.

"По всичко изглежда, че трябва да изчакаме още време, за да имаме пълната сигурност. Но на 90% е ясно, че Матс ще бъде в отбора. Аксел още вчера тренира на пълн обороти и днес направи втора тренировка, така че и той е на разположение, заяви старши треньорът Люсиен Фавр.

Фавр заяви, че вярва отборът да е по-силен, в сравнение с есента. Към отбора през зимата се присъединиха Емре Джан и Ерлинг Халанд, но паузата заради коронавируса не позволи на тима да направи нужния синхрон. Сега обаче индивидуалната класа трябва да си проличи в утрешното дерби.

Марко Ройс и защитникът Дан Аксел Загаду със сигурност няма да играят и вероятно няма да се възстановят до края на първенството.