Полузащитникът на Байерн Корентен Толисо направи още една крачка към възстановяването си от тежката травма, която го сполетя през есента на миналата година. Французинът най-накрая е започнал бегови упражнения с отбора, съобщи сайтът на баварците. 

Халфът скъса кръстни връзки и менискус в ужасяваща травма преди четири месеца. Още тогава очакванията бяха, че той повече няма да играе този сезон, защото възстановяването от такъв проблем отнема до 9 месеца и повече. 

Той обаче вече започна тренировки по индивидуална програма, като първото му занимание след операцията включваше 25-минутна бегова сесия. Постепенно натоварванията ще се увеличават, докато не е напълно готов да се върне на терена. 

Най-оптимистичните прогнози вече сочат, че 24-годишният полузащитник може да се върне в игра в края на март. По-вероятно е обаче това да не се случи, а ако играе отново този сезон, това да се случи от средата на април нататък, дори може би малко по-късно. Но определено има шанс да се появи на терена още тази кампания.