Звездата на Байерн Мюнхен Ариен Робен заяви със сигурност, че не смята да слага край на футболната си кариера, докато в същото време не може да гарантира дали ще подпише нов договор с клуба.

Бой на тренировка в Байерн

От известно време насам 34-годишният играч подписва само краткосрочни договори на „Алианц Арена”, като последният такъв изтича в края на настоящата кампания. След завръщането на Юп Хайнкес Робен е сред хората, при които се наблюдава сериозно подобрение във формата. Още през декември изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге потвърди, че са планирани преговори за удължаване контракта на холандеца.

„Към момента се чувствам в изключителна форма, вярвам, че мога да играя на най-високо ниво още година или две. Това е голямата ми цел”, заяви Робен.

Байерн спира с домогванията до топ талант

„Имам толкова открита и честна комуникация с всички ръководни фактори в Байерн, че изобщо не се тревожа. Клубът най-вероятно има своя план. После идва ред аз и те да преценим дали ще продължим и ако да, при какви условия.”

„Дали ще се пробвам в САЩ или Китай? Тъкмо такива дискусии се водят у дома на масата или когато говоря със семейството и приятелите си. Дошъл е моментът да взема решение. Преди няколко години нещата обикновено бяха ясни, но краят наближава и сега има толкова неща, които да взема под внимание. Не е леко, но пък е вълнуващо.”

„Има толкова възможни варианти. Някои неща вече са ясни в главата ми, но засега ще ги запазя за себе си”, допълни Робен.