в германските медии не спират спекулациите за бъдешето на старши треньора на Байерн Мюнхен Нико Ковач. Под ръководството на хърватина баварците са доста неубедителни, а загубата с 2:3 в дербито с Борусия Дортмунд определено не помогна за мисията му.

Последният вариант, който в Германия споменават за негов наследник, е свързан с друг бивш играч на Байерн в лицето на Марк Ван Бомел. В момента холандецът е треньор на ПСВ Айндховен.

"Познавам Марк добре, той върши добра работа в Холандия в момента", сподели неговият сънародник и друго познато в Германия име Рафаел ван дер Ваарт. Според него Ван Бомел е "повече германец  отколкото холандец" и би паснал добре в Бундеслигата.

Треньорската кариера на Ван Бомел включва няколко периода като помощник треньор в национални отбори като асистент на Берт ван Марвайк - в Саудитска Арабия и Австралия. Сегашният период начело на ПСВ е първият му като старши треньор. След 12 кръга в Ередивизи тимът е лидер с перфектен актив от 12 победи.

Между 2006 и 2011 Ван Бомел бе сред лидерите на Байерн като се превърна и в първия чужденец с капитанската лента на тима.