Полузащитникът на Байер (Леверкузен) Гранит Джака е уверен, че той и съотборниците му могат да се справят с очаквания натиск, който ще наложи Байерн (Мюнхен) в събота и също така смята, че късметът на баварците пред гола все някога трябва да свърши. Топ-дербито на 5-ия кръг в Бундеслигата е в събота, когато грандът и временен лидер Байерн (Мюнхен) приема миналогодишния шампион Байер (Леверкузен). Домакините са на върха с 12 точки, следвани именно от миналогодишната сензация с 9, сложили край на серията от 11 поредни титли на баварците.

От една страна в Леверкузен се уповават на факта, че през цялата миналогодишна кампания те не загубиха нито веднъж. Но пък Байерн освен четирите поредни победи, са вкарали 16 гола в първенството и общо 20 в последните три срещи. Но самият Джака подхожда със сериозно самочувствие преди съботната визита в Мюнхен.

"Понеже сме и шампиони, и носители на Купата, този път напрежението върху нас ще бъде малко по-голямо. Но имам чувството, че можем да се справим с напрежението много добре и имаме нужния опит за това“, каза той пред Sky Germany TV.

"Разбира се, че сме анализирали техните футболисти и вече се вижда, че много неща при тях работят изключително добре. Едно от тях е, че всеки техен удар почти е гол. Но това няма как да мине без късмет, който се надявам вече да приключи", добави швейцарският халф.

Леверкузен направи равенство като гост на Байерн миналата година и след това ги победи у дома. Но при Венсан Компани, който застана на треньорския пост, нещата изглеждат различно.

"Атаката им е много силна, а и в защита допускат много трудно голове. Но ние сме готови за всичко", завърши Гранит Джака.