Бившият капитан на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг посъветва Хамес Родригес да напусне клуба след края на сезона, защото не получава достатъчно игрово време.

Колумбиецът е със статут на преотстъпен от Реал Мадрид, но наемът му приключва в началото на лятото и освен ако баварците не решат да го закупят за 42 млн. евро, той трябва да се завърне на „Сантиаго Бернабеу". Според Ефенберг това също няма да е добре за играча и най-правилно би било, ако потърси друго предизвикателство.

„Хамес трябва да играе и да се наслаждава на играта си, а това няма как да стане като влиза за 10, 12 или 15 минути", пише Ефенберг в своята колонка в германския уебсайт „T-online". „Може ми той трябва да помисли напълно различни, защото смятам, че ще му бъде трудно да се наложи и в Реал", се казва още в материала на 50-годишния бивш полузащитник.

Хамес Родригес има 24 мача през този сезон в Бундеслигата, като в 11 от тях се е появил от резервната скамейка. Само три са случаите, в които той е останал на терена през всичките 90 минути.