Старши треньорът на Байерн Мюнхен Ханс Флик обяви какво ще търси клуба на трансферния пазар. Той призна, че тимът се нуждае от флангови играч. Това означава, че няма шанс за евентуален трансфер на Кай Хавертц, а по-скоро ще продължават опитите за привличането на Лерой Сане от Манчестър Сити.

“По принцип обсъждаме тези неща вътре в клуба, но ако трябва да посоча конкретни позиции, то това са на фланга - било то халф-бек или крило. Нуждаем се от малко повече класа на тези постове. Това би било добре за отбора, а и ще увеличи скоростта ни”, заяви специалистът.

“В момента разполагаме с трима играчи на крилото - Серж Гнабри, Иван Перишич и Кингсли Коман. Това може би е недостатъчно за цял сезон, ако искаме да изпълним целите си. Вече говорих за това със спортния директор Хасан Салихамиджич и той работи по въпроса”, добави Флик.

Най-веротяно Байерн ще откупи Перишич, който в момента е преотстъпен от Интер, това смятат германските медии, като се позовават на думите на наставника. Флик коментира и предстоящият полуфинал за Купата срещу Айнтрахт Франкфурт.

"Нашата цел е да бием Айнтрахт и да се класираме на финала", каза той, като обясни, че най-вероятно ще заложи на същите стартови 11 от уикенда, когато Байерн надви с 4:2 Леверкузен. 

Халфът Тиаго Алкантара, който влезе като резерва, все още "има лек проблем" след контузията, добавя Флик, докато младокът Микаел Кюизанс е няма да е на разположение заради стомашен вирус.