Старши треньорът на Байерн Мюнхен Ханс Флик сподели, че не е щастлив от трансферната политика на клуба, след като шампионите не успяха да осигурят нов нападател през зимата. Единственият такъв - Роберт Левандовски получи контузия и ще отсъства поне месец и сега тимът няма негов заместник. Полякът получи травма по време на двубоя с Челси в Шампионската лига преди дни.

“Клубът трябва добре да обмисли своята позиция спрямо това (б.р. - привличането на нов централен нападател). Това не е моя работа. Със сигурност имам мнение по темата, но ще го запазя за себе си. Разполагаме със Серж Гнабри, а и Томас Мюлер може да играе на върха”, каза специалистът на днешната си пресконференция.

Флик намекна, че има шанс нападението да бъде поведено и от талантливия юноша Джошуа Циркзее, който през есента впечатли с изявите си.

“Джошуа е част от тима и също е в сметките ни. За него в момента е най-важно да трупа игрова практика и затова ще преценяваме много внимателно. В момента се нуждаем от Цирзкее, защото не сме кой знае колко благословени с наличието на централни нападатели”, каза още наставникът.

Утре Байерн гостува на Хофенхайм в среща от 24-тия кръг на Бундеслигата.