Байерн Мюнхен има потенциал да побеждава и без своя лидер Роберт Левандовски, уверен е старши треньорът на тима Ханзи Флик. Голмайсторът на баварците се контузи по време на световните квалификации с Полша миналата седмица и ще се възстановява около месец.

Левандовски има 35 гола в Бундеслигата този сезон и е на път да подобри рекорда от 40 попадения на Герд Мюлер от сезон 1971/72, но травмата може да му попречи да осъществи тази цел.

Баварците играят с РБ Лайпциг утре в дербито на кръга. Байерн е начело в таблицата с 61 точки, четири повече от втория Лайпциг.

"Всички знаем колко важен играч за нас е Роберт. Но сега трябва да се справяме без него. Имаме играчи на тази позиция, надявам да се успеем да решим този проблем", коментира Флик на виртуална пресконференция.

Треньорът загатна, че вероятно ще заложи на Ерик Чупо-Мотинг за водач на атаката в утрешния мач, но добави, че има и други опции.

"Предстои финалният спринт за сезона. Всеки играчи знае, че мачовете през април и май са решаващи. Трябва да подходим с правилната настройка за този мач", каза още Флик.

Старши треньорът на Лайпциг Юлиан Нагелсман заяви, че отсъствието на Левандовски няма да промени тактическия план за мача с Байерн.

"Нашият план няма да се промени, само защото Левандовски няма да играе. Естествено, Байерн е по-силен отбор с него. Ако успеем да победим, ще притиснем Байерн в класирането. Напрежението е част от играта", коментира Нагелсман.