Наставникът на Байерн Мюнхен - Ханзи Флик, нямаше как да не бъде щастлив след спечелването на титлата в Бундеслигата. „Баварците“ станаха шампиони за 9-и пореден път още преди мача срещу Борусия Мьонхенгладбах, в който разгромиха съперника си с гръмкото 6:0.

Флик призна, че е прекарал две великолепни години на „Алианц Арена“ и се надява да се справи и със следващите предизвикателства в кариерата си. Както е известно, специалистът ще напусне Байерн след края на сезона.

„Това, което постигна отборът, е поразително. Почти нямахме време за почивка след изключително успешния предишен сезон. Имахме мач на всеки три дни и се справихме отлично. Радваме се, че отново спечелихме Бундеслигата. Отпаднахме от Шампионската лига и Купата на Германия, но бяхме лишени от важни футболисти заради контузии“, сподели Флик.

„Подходихме максимално сериозно към мача с Борусия. Такъв е характерът на тима. Показахме великолепен футбол и поздравявам момчетата. В Байерн е създадена атмосфера, която допринася за успехите. Винаги съм бил фен на отбора. Герд Мюлер, Паул Брайтнер и Карл-Хайнц Румениге бяха кумирите ми. Прекарах две чудесни години тук, усетих единството на хората в клуба“, каза още наставникът на „баварците“.

„Роберт Левандовски е невероятен. Той е съвременният Герд Мюлер. През миналия сезон направи толкова много, а през този беше още по-добър. Леви от години е най-добрият нападател в света. Той се намира в пика на кариерата си и Байерн трябва да се радва, че притежава футболист като него“, допълни Флик.