Плеймейкърът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце категорично отхвърли твърденията, че престоят му в Байерн Мюнхен го е изчерпал за големия футбол. Думите на световния шампион от Мондиал 2014 дойдоха в навечерието на 100-ото издание на двубоя между баварците и „жълто-черните”.

В момента Борусия води с 2 точки пред големия си съперник в исторически план. Момчетата на Люсиен Фавр спечелиха драматично с 3:2 първия шампионатен дуел, а нова победа сега ще затвърди претенциите им спрямо сребърната салатиера.

26-годишният Гьотце е повече от подходящ събеседник преди мач от подобно естество, тъй като в кариерата си защитава цветовете и на Борусия, и на Байерн. В Мюнхен той прекара периода 2013-2016, когато за първи път се проявиха и хормоналните му проблеми. Въпреки че раздялата с Борусия беше тежко приета от феновете на „пчеличките”, футболистът все пак направи завръщане на „Сигнал Идуна Парк”, а днес отново е инструментална фигура.

„Отказах да се предам и успях да си проправя път през трудната ситуация с много усилия”, заяви Гьотце. „Треньорът ни сега има много добро чувство как може да използва силните страни на своите играчи. Аз съм наистина доволен, че мога отново да демонстрирам качествата си и да допринасям за успехите”, допълни той.

„В Байерн спечелих три шампионски титли на Германия и две Купи на страната. Също така станах световен шампион, докато играех там. Това не е чак толкова зле в крайна сметка. Имах и шанса в течение на 3 години да работя с Пеп Гуардиола, научих толкова много от него – не само за футбола, но също и за себе си, за моите личност и развитие. Определено не считам, че Байерн ме приключи.”

„Второто място е за първия губещ. Искаме да победим в този мач. Двубоят е много, много важен. Всички знаем какъв е залогът, какво се изисква от нас както в атакуващ, така и в защитен план. Ще бъде интересен двубой между два равностойни отбора. Играчите, феновете и клубът ще дадат всичко в името на победата”, завърши Гьотце.

Байерн Мюнхен посреща Борусия Дортмунд в 28-ия кръг на Бундеслигата днес от 19,30 часа българско време.