Байерн Мюнхен направи първа грешна стъпка в надпреварата в Бундеслигата и направи равен на своя „Алианц Арена” 1:1 срещу Аугсбург. Срещата бе от петия кръг на германския шампионат, а първият гол в срещата бе дело на Ариен Робен, който поведе „червените” напред в 48-ата минута. Братът на Марио Гьотце – Феликс, обаче имаше друго виждане за крайния развой и попари настроението на стадиона на Байерн с гол в края на мача, който всъщност сложи край на перфектната серия на хората на Нико Ковач.

Първата по-сериозна опасност обаче бе на страната на Аугсбург, когато Каиуби редом до свой съотборник срещу Нойер, но действа егоистично и стреля, вместо да комбинира, а Нойер улови кълбото. Пет по-късно Байерн имаше шанс да се разпише чрез Томас Мюлер, но германският нападател се размина с кълбото.

До края на полувремето мюнхенският гранд като че ли не бе пределно съсредоточен и опасности срещу баварския Аугсбург нямаше, а по-сериозният удар дойде в 44-ата чрез Ренато Санчес, но той бе неточен.

Четири минути след старта на втората част Аугсбург предприе атака с високо изнасяне, което бе коварно, а Байерн контраатакува яростно. Серж Гнабри видя Ариен Робен, който не се посвени да залъже вратаря и стреля, за да открие резултата – 1:0.  Секунди по-късно португалецът Санчес излезе на отлична позиция, но стражът на Аугсбург Андреас Луте отрази удара.

В 86-ата минута Франк Рибери удвои аванса на „Алианц Арена”, но попадението му бе отменено, тъй като французинът бе в положение на засада. Две по-късно дойде мигът на Аугсбург. Баварците центрираха от корнер, а след бъркотия в наказателното поле на Нойер, гърди положи Феликс Гьотце, за да може братът на Марио Гьотце да се разпише.

Байерн запази първата си позиция, но вече не е перфектен и е с 13 пункта. Хубавото за Байерн е, че няма тим, който да може да го измести от лидерската позиция, а в идния кръг мюнхенци гостуват в столицата Берлин – на Херта. Аугсбург генерира една точка и вече е с пет на 12-о място, колкото имат РБ Лайпциг, Фортуна Дюселдорф и Нюрнберг.

Тъжният старт на новия сезон пък за Шалке 04 продължава, а "кралскосините" допуснаха още едно поражение - този път от Фрайбург с 0:1.  Хонфехайм пък излезе победител срещу Хановер, след като го надви като гост с 3:1. Бренет през първото даде аванс на Хофе, а Кадержабек и Белфодил вкараха головете за отбора от Зинсхайм. Фулкруг в 55-ата минута пък бе точен от дузпа за Фрайбург.