Усман Дембеле може би ще се завърне за Барселона следващата сряда срещу Райо Валекано. Френското крило е предследван от контузии, а феновете на "каталунците" се надяват, когато той се върне на терена, да помогне на отбора, който преминава през труден момент.

Ако за много хора таланта на Дембеле е под съмнение, защото е непоследователен в изявите си и му липсва дисциплина извън терена, то има и такива, които са на коренно противоположно мнение.

Един от тези, които твърдят, че крилото на Барселона е отличен футболист е Серж Гнабри от Байерн Мюнхен. По време на снимките на документалния филм“ "Байерн-Зад легендата", чиято премиера ще бъде през ноември, германецът направи сравнение между Дембеле и съотборникът на крилото във френския национален тим – Килиан Мбапе.

„Дембеле е много по-добър от Мбапе“, каза немският национал в разговор със съотборниците си Йосуа Кимих и Томас Мюлер. В отговор Мюлер с усмивка каза: "Какво имаш предвид под по-добър? Ако аз можех да дриблирам като Дембеле, щеше да е по-добре".

Така и не става ясно какво точно има предвид Гнабри, дали единствено, че дрибъла на Дембеле е по-добър от този на нападателя на ПСЖ или че като цяло е по-класен футболист.