Карло Анчелоти не работи в Байерн вече почти една година, но за това време нито една от двете страни не пожела да коментира официално причините за раздялата. Те бяха ясни на медиите, но чрез вътрешни източници. И сега, 11 месеца по-късно, Анчелоти даде своята обосновка за това. 

"Честно казано, опитът ми в Байерн беше малко необичаен. Нещата не вървяха зле, през септември миналата година спечелихме почти всичките си мачове и дойде загубата от ПСЖ. Според мен имаше повече проблем на клубната философия."

"Тогава те не искаха да направят промяна, но аз имах такова намерение. И затова нещата се случиха по този начин", заяви Анчелоти пред германско издание, след което коментира новия си тим Наполи, който е първият му след уволнението в Мюнхен. Италианецът смени Маурицио Сари, който миналия сезон спечели 91 точки, но не успя да прекъсне хегемонията на Ювентус в Серия А. 

"Винаги трябва да се съобразяваш с това, което са направили хората преди теб. В същото време, трябва да наложиш и собствените си идеи, защото всеки треньор има такива. Но най-важната ти задача е да се съобразиш с характеристиките на играчите и да направиш стратегията си около тях", заяви Анчелоти.