Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес се изказа изключително колегиално спрямо Айнтрахт Франфкурт след триумфа на „орлите” с Купата на Германия за 2018 година. Наставникът, за когото това беше последен мач начело на баварците след принудителното му завръщане, заяви, че противникът е заслужил успеха си, макар и да е било по силите на Байерн да избегне поражението.

Бъдещият шаман на Байерн му отмъкна Купата под носа

73-годишният специалист отказа да се концентрира само върху спорната ситуация в продължението на мача, когато баварците заслужаваха да получат наказателен удар за нарушение на Кевин-Принс Боатенг срещу Роберт Левандовски. Ситуацията бе разгледана и със системата за видеоарбитраж, като и тогава реферите не промениха гледището си.

„Загубите и победите са неизменна част от живота в спорта”, заяви Хайнкес. „Днешната загуба можеше да бъде избегната. За първия им гол допуснахме наистина кошмарна грешка.”

„Ако бяхме успели да се възползваме от шансовете си, можеше и да е различно.”

„Имаше дузпа за нас в края, но нека не започваме с критиките. Имахме лош късмет и с двете греди, които улучихме. Трябва да се отчете, че не играхме така гладко, както го правим обикновено. Айнтрахт Франкфурт е заслужен носител на Купата”, добави Хайнкес.

Далеч по-остри бяха думите на спортния директор в Байерн Хасан Салихамиджич. „Много е просто  - в наказателното поле Роберт бива изритан в крака. Дузпата е очевидна, но трябваше да си вкараме положенията преди това. Айнтрахт се постара да разруши играта ни, а после да играе на контраатака”, коментира босненецът.