Плеймейкърът на Байерн Мюнхен Хамес Родригес публично изрази надежди да остане в клуба отвъд настоящия сезон, когато приключва преотстъпването му от Реал Мадрид. Колумбийският национал заяви, че на „Алианц Арена” се чувства като у дома си заради изключително топлото отношение на феновете към него.

Първият сезон на 27-годишния Хамес с екипа на баварците беше доста солиден – 7 гола и 11 асистенции в Бундеслигата, като тогава се поздрави и с шампионската титла. През настоящата кампания под ръководството на Нико Ковач Родригес играе доста по-малко, което породи слухове за бъдещето на топреализатора от Мондиал 2014.

Дотук той е бил титуляр само пет пъти от началото на сезон 2018/2019, а сега контузия в коляното го извади от сметките най-малко до края на календарната година.

„Бих искал да остана тук, защото усещам любовта на феновете”, заяви Хамес за „Шпорт Билд”. „Всичко, което казвам за Мюнхен, е напълно вярно, както и за цялото семейство на Байерн. Чувствам се много добре в момента. Искам да бъда напълно готов за игра до 1-2 седмици.”

„Нашият треньор е млад и разполага с добри футболни умения. Той определено има светло бъдеще”, заяви Родригес.