Старши треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик обяви, че целта пред тима е да спечели шести пореден трофей. „Баварците“ спечелиха требъл през миналия сезон, след което вдигнаха суперкупите на местна и международна почва през есента.

В понеделник Байерн започва от полуфиналите на Световното клубно първенство, където ще срещне египетския Ал-Ахли. В другия мач играят бразилският Палмейрас и мексиканският Тигрес УАНЛ.

„Целта ни е да спечелим и този турнир. Знам, че хората по принцип гледат на него като на допълнителен товар, но ние сме силно мотивирани да приключим забележителната ни серия с шести трофей. За да бъдем сега в Катар, ние трябваше да спечелим Шампионската лига. Не всеки стига до тук“, заяви Флик.

Въпреки че календарът на Байерн е особено натоварен и отборът има по два мача седмично, изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге каза преди дни, че футболистите са изявили огромно желание да играят на Световната клубна купа.

„Всички сме доволни, че имаме възможността да вземем участие в този турнир и искаме да го спечелим. Това е още един шанс да пишем история. Мотивирани сме за полуфиналния мач и ще видим какво ще се случи нататък“, сподели пък Джошуа Кимих.